Tips van het web

Een trip naar Den Haag in het Gemeentemuseum de tentoonstelling over Alexej von Jawlensksi  bezichtigen en aansluitend in het daarnaast gelegen Fotomuseum de indrukwekkende expositie "Generation Wealth" met het werk van Lauren Greenfield bekijken.


Levi van Veluw, een van de veel geroemde en meer belovende jonge kunstenaars in Nederland, bouwde in in het gebouw een geheel eigen wereld.
Via spaarzaam verlichte zwarte gangen word je door een tiental ruimten geleid met elk een eigen wonderlijke verstilde wereld, typisch Levi van Veluw. De tijd lijkt soms stilgezet, de logika zoek en de zin ongrijpbaar, maar fascinerend is het absoluut!
Wat het wel heel bijzonder maakt is dat je niet zomaar naar binnen kunt maar via reservering slechts twee aan twee, met ruime intervallen,wordt binnengelaten met als resultaat dat je de gehele wereld met zijn tweeën hebt en geen andere bezoekers ziet of hoort! Een unieke ervaring.
Deze installatie staat er tot ca. half januari ( is wegens succes reeds een keer verlengd ) er zijn nog wat toegangsplaatsen/tijden in januari beschikbaar, zie de site van Marres of Levi van Veluw.