Uitslag publieksprijs 2019 en prijswinnaar fotowedstrijd

Uitslag publieksprijs en prijswinnaar fotowedstrijd

Kunstwandelroute 2019 op het landgoed Enghuizen te Hummelo

 

Tijdens de Kunstwandelroute 2019 – georganiseerd door Het Web, Kunstenaarsnetwerk te Doetinchem - zijn door het publiek dit keer 785 kaartjes ingevuld met de persoonlijke keuzen voor de drie beste kunstwerken op de route. Daaruit is voor alle 35 werken een volgorde berekend.

Op donderdagavond 4 juli heeft in Restaurant De Gouden Karper in Hummelo de prijsuitreiking plaatsgevonden. Daar is bekendgemaakt, dat het werk met de titel “Gezwam” van Fieke Jolink uit Hummelo de eerste plaats bij de top-drie heeft gekregen, met een puntentotaal van 485.

Ook werd door de heer van Rechteren - eigenaar van het landgoed Enghuizen - weer een kaartje getrokken. De invuller van dit kaartje krijgt een diner-bon van De Gouden Karper ter waarde van  € 100,- thuisgestuurd.

Door Petra Huesschen van Kunst of Art is aan de winnaar van de fotowedstrijd - Marielle Freeman uit Houten - de eerste prijs, een kunstvaas van Richard Price, uitgereikt.

Elsa Wossink uit Varsseveld heeft de prijs van de kinderpuzzeltocht gewonnen.

Geconstateerd mag worden dat deze twintigste editie van de KWR wederom zeer succesvol is geweest.

Van diverse kanten is lovend gesproken over de kwaliteit van de kunstwerken.

Er zijn naar onze berekening bijna 13.500 bezoekers geweest, weer uit alle delen van Nederland.

 

Voor informatie: Ruud Kaper 0314-394804             

 

 

Overhandigen vaas op terras van De gouden Karper   

Winnende foto fotowedstrijd KWR 2019  Marielle Freeman

1e prijs publieksprijs: "Gezwam" van Fieke Jolink                  

Foto's van Hans de Vos

 

 

Foto's panelen gemaakt door Gerard ter Brugge

Kunstwandelroute 2019


De Kunstwandelroute in Hummelo wordt in 2019 voor de twintigste keer georganiseerd door stichting Het Web, Kunstenaarsnetwerk uit Doetinchem. Een jubileum dus.

De manifestatie wordt gehouden van 18 april [donderdag voor Pasen] tot en met 10 juni 2019  [tweede Pinksterdag] op het landgoed Enghuizen.

Dit jaar vanwege het jubileum met extra activiteiten: een expositie op de route met fotocollages van de 19 voorgaande kunstwandelroutes en met op de eerste Pinksterdag een Kunst Klink Festival met op de route vier plekken waar voorstellingen plaatsvinden met muziek en poëzievoordrachten.

De officiële opening is op donderdag 18 april om 14.00.

Mevrouw Stoni Scheurer - voorzitter van Kunstkring Het Gelders Eiland en beeldend kunstenaar - houdt een korte inleiding over de kunst en de kunstenaar in relatie tot de natuur.

 

Wethouder Blaauw van de gemeente Brockhorst verricht de officiële opening.

Voor een fotoreportage van de opening en de kunstobjecten  klik op onderstaande link.

https://www.achterhoekfoto.nl/viewer/6987/jubileumeditie-van-de-20e-kunstwandelroute


Foto's kunstwandelroute 2018

In het echt is de route natuurlijk veel mooier, maar mocht langs gaan niet (meer) lukken, dan zijn hier prachtige foto's gemaakt door Gerard ter Brugge.