Kunstwandelroute

De 20e editie van de Kunstwandelroute Enghuizen in 2019 is al weer volop in voorbereiding.

Deze jubileumeditie belooft in 2019 tussen Pasen en Pinksteren een gedenkwaardige en aantrekkelijke wandeling te bieden op het prachtige landgoed in Hummelo.
Foto's

In het echt is de route natuurlijk veel mooier, maar mocht langs gaan niet (meer) lukken, dan zijn hier prachtige foto's gemaakt door Gerard ter Brugge.


Klik op de flyer, zodat je hem beter kunt lezen.


Uitslag publieksprijs en prijs fotowedstrijd

Kunstwandelroute 2016 op het landgoed Enghuizen te Hummelo

 

Tijdens de Kunstwandelroute 2016 – georganiseerd door Het Web, Kunstenaarsnetwerk te Doetinchem - zijn door het publiek dit keer 685 kaartjes ingevuld met de persoonlijke keuzen voor de drie beste kunstwerken op de route. Daaruit is voor alle 33 werken een volgorde berekend, waarbij alle werken die als eerste werden genoemd 3 punten kregen, alle als tweede genoemd 2 punten en als derde 1 punt. Op dinsdagavond 28 juni heeft in Galerie Het Web aan de Veentjes te Doetinchem de prijsuitreiking plaatsgevonden. Daar is bekendgemaakt, dat het werk met de titel “Zelfportret wolf-mens” van Floris Wolvetang uit Drempt de eerste plaats bij de top-drie heeft gekregen, met een puntentotaal van 475.

Ook werd  door de heer van Rechteren - eigenaar van het landgoed Enghuizen - weer een kaartje getrokken. De invullers van dit kaartje - Micky en Raymond van Houten uit Bergschenhoek - krijgen een kunstbon van Het Web aan de Veentjes ter waarde van  € 100,- thuisgestuurd.

Op deze avond is ook de winnaar van de fotowedstrijd bekend gemaakt. Door de juryleden Gerard ter Brugge, Fred van Daalen en Willem Luesink is unaniem één foto's tot winnende foto's uitgeroepen. De maakster ervan - Carla Balvers uit Almere - krijgt elk een kunstbon van het Web van € 50,- thuisgestuurd.  De 10 genomineerde foto's worden vanaf 29 juli gedurende 6 weken in het Web geëxposeerd.

Geconstateerd mag worden dat deze zeventiende editie van de KWR wederom zeer succesvol is geweest. Van diverse kanten is lovend gesproken over de kwaliteit van de kunstwerken.

Er zijn naar schatting ruim 10.000 bezoekers geweest, weer uit alle delen van Nederland.

 

Voor informatie: Ruud Kaper 0314-394804

 

Publieksprijs KWR 2016 (gebaseerd op 685 inzendingen)
volgorde    no. op route    naam kunstenaar    punten            x 1e    x 2e    x 3e       totaal vermeld
1                 3                    Floris Wolvetang     475                 108     51       49         208
2                 25                  Nol Schrijvers          307                 57      46       44          147               

3                 30                  Ruud Kaper             292                 51      46       47          144Een landgoed vol kunst – Kunstwandelroute 2016

17e Kunstwandelroute Hummelo op Landgoed Enghuizen in Hummelo,
van 24 maart t/m 16 mei 2016

 

Op het prachtige landgoed Enghuizen hebben 33 kunstenaars een bijzondere kunstroute ingericht. Het startpunt is bij het Hotel-Café-Restaurant ‘De Gouden Karper’, Dorpsstraat 9 in Hummelo en bij Café ‘FF naar Steef’, Dorpsstraat 1, in Hummelo. Het landgoed is van zonsopkomst tot zonsondergang vrij toegankelijk.

 

De uitgebreide catalogus met alle informatie over de route kost € 4,-.
De catalogus is vanaf 24 maart te koop bij:
- Hotel-Café-Restaurant De Gouden Karper, Dorpsstraat 9, Hummelo
- Café FF naar Steef, Dorpsstraat 1, Hummelo
- Spar Supermarkt, Dorpsstraat 20, Hummelo
- Home Sweet Home and Garden, Dorpsstraat 30, Hummelo
- Artpixels, Waterstraat 28a, Doetinchem
- Galerie/winkel Het Web, De Veentjes 35, Doetinchem

Dichtersgroep ‘De Omsmeders’ doet ook weer mee met gedichten en een verrassend poëzieproject.
Op de klinkplek van Rolf Wolters wordt elke zondag van Pasen tot en met Pinksteren vanaf 15:00 u. poëzie en muziek uitgevoerd.Bij slecht weer worden deze activiteiten verplaatst naar de boerderij “de Klevenhorst”, ca. 150 m vanaf de klinkplek.
Voor het programma: www.hetwebdoetinchem.nl of het weblog http://enghuizerdialogen.  blogspot.nl of de aankondigingen op de klinkplek.

 

Publieksprijs
Kies uw favoriete kunstwerk en maak kans op een kunstbon van € 100,-.
Bij aanschaf van een catalogus krijgt u een stemkaart.

 

Fotowedstrijd
Wandelaars kunnen foto’s opsturen naar KWR.hummelo@gmail.com [ max. 5 foto’s ] De door een jury genomineerde 10 beste foto’s zullen na de Kunstwandelroute worden tentoongesteld in Het Web te Doetinchem.  De winnaar ontvangt een kunstbon van Het Web ter waarde van € 50,-.

 

De Kunstmarkt is op zondag 24 april
2016 – van 11:00 tot 17:00 op het vernieuwde plein voor ‘FF naar Steef’.

 

De ‘Stichting Het Web Kunstenaarsnetwerk’
uit Doetinchem organiseert. ‘Het Web’ beschikt ook over een galerie en een winkel op De Veentjes 35 te Doetinchem.

Meer informatie: www.hetwebdoetinchem.nl, www.kunstwandelroutehummelo.nl  of  http://enghuizerdialogen.blogspot.nl
Inlichtingen over de Kunstwandelroute ook via telefoonnummer 0314-394804 of e-mail: ruud@kaper.com. Er is voor groepen altijd de mogelijkheid tot rondleidingen met een gids.