Kunstenaars


Aleida Bosch

De belangstelling van Aleida gaat met name uit naar wandobjecten. Deze objecten kunnen vervolgens gegroepeerd worden tot steeds verschillende opstellingen, zodat er een ander kunstwerk ontstaat. Daarnaast maakt ze schilderijen in nat-in nat techniek, waarbij ze  geïnspireerd wordt door de Waddeneilanden. Sinds enkele jaren creëert Aleida ook door middel van haar foto's abstracte reflecties. Ze maakt daarbij gebruik van de natuur, o.a. van strandvondsten.

                                                                                   M: janbosch100@hotmail.com Benhanan Jacob Gast

Benhanan Jacob Gast zoals zijn volledige naam luidt werd geboren in Rotterdam.

Als gevolg van een ingrijpend ongeluk is zijn beroep gewijzigd van ingenieur naar Kunstenaar.

Hij gaat drie dagen per week naar Atelier 23 in Arnhem waar hij werkt aan verschillende kunstvormen zoals schilderen boetseren en het maken van Lino’s en zeefdrukken.

 

 


Ceciel Thuijs

In mijn eigen atelier werk ik als zelfstandig, gediplomeerd keramist en geef ik cursussen en workshops. Mijn belangrijkste drijfveer is het creëren van steeds weer een uniek object, hetzij handgevormd of gedraaid. Dit werk is voorzien van zelf ontwikkelde glazuren of sinterengobes. Ook maak ik gebruik van verschillende stookwijzen, zoals raku, saggarfiring en papieroven.

W: https://debesigheidkunstatelier.jouwweb.nl/

                                                                     M: cecielthuijs@live.nl 

  


Els Kaper- Klaver

Collages van papier en textiel.

 

Ik houd van miniaturen maken, èn van 'werken in het groot. Mijn materialen zijn linnen, hout, zijdepapier, geschept papier, draden van wol en vlas, enz. Gelukkig kan ik tegenwoordig met losse draden en vezels tekenen, dankzij de huidige kleurloze lijmen en textielverharders. Thema's zijn o.a. vergankelijkheid en 'een tweede leven geven'. De laatste tijd ben ik bezig met geschreven taaltekens, schriftbeelden en beeldboeken.


Els Lemkes

Textiel. Ik maak grafische reliëfs van antiek, handgeweven boerenlinnen.

De structuren ontstaan door het weefsel te plooien, te stikken en op te spannen. De minimalistische panelen werken ruimtelijk en noden tot verstilling.

W. www.elslemkes.nl

M: imeel@elslemkes.nlErik Nieuwenkamp

Hout, metaal, steen, klei, glas, kunststof, kortom alle materialen komen bij hem in aanmerking als het gaat om het maken van beelden. Hij gebruikt de eigenheid en mogelijkheden van het materiaal en de techniek om een thema nader uit te werken. Het is steeds het materiaal wat hem inspireert en tot vormgeving brengt. Met name in de stenen en houten beelden laat hij het beschikbare materiaal de vorm bepalen.

Opvallend is dat de structuur van het materiaal wel steeds zichtbaar blijft,  dat levert voor de waarnemer vaak een verrassend contrast op.

Zijn werk is niet alleen gevarieerd wat betreft het materiaal, maar ook wisselen abstracte en herkenbare vormen elkaar steeds af. 

W: www.nieuwenkamp.info


Fieke Jolink

houdt zich al jaren bezig met schilderkunst, keramiek en andere beeldende kunstvormen.
Naast opdrachten maakt ze vrij werk, met een diversiteit aan inspiratie en vormgeving.

W: www.project1art.nl

M: fieke@project1art.nl 

 


Gerard ter Brugge

Fotograferen is voor mij tekenen met licht

Ik ben een “selfmade” fotograaf met liefde en passie voor mijn vak en expertise van vele jaren. Ik ben vanaf 1964 al min of meer met fotografie bezig. Ik fotografeer vanuit mijn gevoel en heb geen vastgestelde kaders. Op locatie werk ik met verschillende thema’s, maar heb wel wel voorkeur voor onderwerpen als verlaten gebouwen (de eerste Urban foto’s heb ik in 1974 gemaakt van de van Heek fabrieken in Enschede) , mensen in hun eigen omgeving, straatfotografie, reizen, architectuur en industrie.

M: gerardterbrugge@outlook.com


Greetje Lock - Jansen

Na een periode van monochroom schilderwerk begon de periode waarin het toegevoegde materiaal de boventoon ging voeren: gemengde techniek. Na een lange tijd dit abstracte werk gemaakt te hebben, ontstond de behoefte om wat realistischer te gaan werken en dan uitsluitend met verf.

De foto hierbij is hier een resultaat van. Het is een samengesteld geheel van 9 schilderijen van 50 x 60 cm. Graag werk ik naar een thema dat ik kan uitdiepen,  waar ik dan ook jaren mee bezig kan zijn.

M: lock-jansen@planet.nl

 


Hanneke Vleugel

Hanneke Vleugel maakt

Schilderijen in acrylverf : Portretten en non-figuratief werk.

Wanddoeken op geotex.

En ruimtelijk werk: papieren huisjes op gevonden materiaal, zoals steen en hout.

W: www.hannekevleugel.nl

 

 

 

Helga Geels

Helga maakt tekeningen, schilderijen en collages. De laatste jaren is haar werk vaak abstract. In de collages zijn herhaling en gelaagdheid te zien. Ze werkt dan onder andere met verf en transparant papier. Een ambachtelijke manier van werken en een eigen ‘handschrift’ zijn hierbij belangrijk.

M: Helga.geels@gmail.com


Henk Winkelman

Is bouwkundige en autodidactisch kunstenaar. In zijn jeugd omgeven door de toegepaste kunst van de Amsterdamse school raakte hij later gefascineerd door het werk van Kandinsky en abstracte kunst in het algemeen. Dat vorm zonder  herkenbare voorstelling zo kan aanspreken en beroeren was voor hem een openbaring. Hij begon in 1998 met beelden in steen en brons  maar gaandeweg heeft hij een sterke voorkeur voor abstracte reliëfs ontwikkeld. Omdat kleur afleidt van de vorm werkt hij uitsluitend met wit. De reliëfs worden meestal uitgevoerd in MDF.

Daarnaast maakt hij ook abstracte ruimtelijke                                                                                       werken, in MDF of epoxy.

                                                                         M: henkart@kpnmail.nl

                                                                         W: http://winkelmankunst.nl       


Herma Heezen-Vreman

Haar interesse gaat vooral uit naar landschappen en natuurtaferelen, die met acrylverf of soms in een combinatie van papier en acrylverf, hun vertaling naar het doek vinden. Voorop staat nooit het streven naar een perfect realistische weergave, maar het vieren van de wonderlijke schoonheid die de natuur kan hebben.

M: hermaheezen@hotmail.com

W: www.hermaheezen.nl


Hermine Grob

Werkt als zelfstandig keramist/kunstenaar vanuit haar atelier in Lobith. Het werk bestaat uit eigenzinnige keramiek met exclusieve vormgeving. Vormen en sculpturen voor binnen en meer monumentaal werk voor tuin en landschap.

Kenmerkend zijn naast de strakke vormgeving, de eigen ontwikkelde glazuren en de combinaties van keramiek met andere materialen o.a. rubber. 

www.herminekeramiek.nl

 

 


Ineke ter Haar

In mijn werk zoek ik naar contrasterende verbanden.  Door verschillende materialen binnen een structuur samen te brengen ontstaan er spanningsvelden die uitdagen en misschien vragen oproepen.Ik kies materialen uit de industrie en de natuur zoals kunststof, koper, wol, zijde, papier. Door hun                                                                                                        verschil in karakter ontstaan                                                                                                                  verbindingen die een eenheid gaan                                                                                                      vormen. Aan het stedelijk Textielinstituut                                                                                              Henri Story te Gent, (België)ben ik                                                                                                        afgestudeerd als kunstweefster.                                                                                                           M:  ineketerhaar@hotmail.com 


Jacqueline van Seters

Is in 1996 begonnen met schilderen op de Vrije Academie te Zevenaar. Haar passie is, om anderen door middel van haar kunst de schoonheid te laten zien die er in het leven is. Kleur is hierin een belangrijk element. Na een periode van subtiele aquarellen, maakt zij nu grote en veelkleurige schilderijen. Zij gebruikt acrylverf, krijt en combineert allerlei technieken. Elk object kan inspireren tot een nieuw schilderij: een mens, een dier, maar ook vergezichten in de natuur of  industriële vormen. Het inkaderen van het onderwerp en de compositie begint veelal met een zelfgemaakte foto.

Ook beschildert zij muren en maakt ontwerpen voor buitenobjecten. In 2015 exposeerde zij met een serie doeken over spiegelingen in Venetië.

                                                                          M: JCC.v.Seters@gmail.com

                                                                          W: www.Jacquelinevanseters.nl


Jan Opdam

Jan Opdam exposeerde van Paramaribo tot Lemselo.

Zijn werk bevindt zich in de openbare ruimte, particuliere collecties en op begraafplaatsen.

“Het afbeelden of becommentariëren van de realiteit boeit me niet. Het gaat me om het beleefbaar maken van de werkelijkheid achter de werkelijkheid. Het enige wat ik van de toeschouwer vraag is innerlijke bewegelijkheid. Mijn werken zijn meditatie-objecten. Ze vervelen nooit.Materiaal: hout, steen metalen en verf.Thema’s: Engelen, mandorla’s en labyrinten.


Jehad Taisan.

Na mijn studie Beeldende kunst aan de universiteit in Syrië ben ik gaan werkten als kunstenaar en leraar aan de kunstacademie in Damascus. Mijn inspiratie vind ik in de oude Syrische beschaving, de mediterrane cultuur en ook in de moderne kunst. Mijn stijl is een mix van klassieke en moderne kunst. Ik ben naar Nederland gekomen toen de oorlog in Syrië begon. Al mijn schilderijen zijn toen vernietigd. Hier in Nederland ben ik in 2014 begonnen met nieuwe werken. Mijn nieuwe werk heeft ook invloeden van de emigratie.

M: taisan1968@gmail.com 

 


Joop Boersma

Na tientallen jaren olieverf schilderen ben ik gaan schrijven. Mijn nieuwste boek “Fibromyalgie, van ontkenning tot erkenning” gaat meerdere kanten op. De nieuwste kijk op fibromyalgie: het is niet aangeboren, maar verworven met een begin snel na de geboorte.

Onze hersenen ontwikkelen zich en veranderen vanaf de geboorte door onze belevenissen. Zo leert recent onderzoek ons.

Zo leidt chronische spanning (stress) tot een gestoord hormonaal stress afweer systeem, zoals wij dat al lang geleden vonden. Het leidt tot een geringere mogelijkheid tot presteren met daarbij al die pijnklachten van fibromyalgie.

 

Jeugd trauma versnelt dat proces en kan zich in meerdere richtingen ontwikkelen, zoals ik in dit boek vertel.               

                                                  W:  www.joopboersma.nl                                                                                                                                                   


José Botterhuis. Schilderijen en ruimtelijk werk.

Onderwerpen die mij inspireren zijn o.a. natuur, vissen onderwater en engelen. Materialen waarmee ik werk zijn aquarel, acrylverf ,krijt en inkt. Mijn ruimtelijke werk maak ik van keramiek , voor de grotere  kunstwerken experimenteer ik diverse materialen w.o. metaal, organza en betonklei. Voor mij zijn het 2 en 3 dimensionale onlosmakelijk met elkaar verbonden.

M: J.Botterhuis@hetnet.nl

 


Julia de Bont-Joosen

Vanuit mijn basisopleiding Textiele Werkvormen heb ik interesse gekregen in tekenen en schilderen. Onder leiding van de kunstschilders Walter van Oel, Jos Klaver en Ad van den Brink  bekwaamde ik mij verder in het werken met olie en acrylverf, eerst realistisch en figuratief, later meer abstract. Ik werk bij voorkeur met thema's en benader deze steeds op verschillende manieren. Dat maakt mijn werk divers. Ik heb veel geëxposeerd in Nederland maar ook in                                                                             het buitenland.                                                                                                                                      W: www.juliajoosen.nl 


Yoyo Chen

Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn, en ik heb zeven jaar in kunstacademie gezeten. Meer dan 20 jaar teken ik. Het begon met het tekenen van stilleven en sinds 2017 schilder ik met olieverf. Ik leer nu vooral mezelf door veel te oefenen en te kijken. Ik geef nu ook les. Het is heel leuk om te doen.

 

Ik vind het alle leukst om portretten te maken.

M: chenyouzan1982@gmail.com

W: www. Yoyoart.nl


Karel Peters 
In Arnhem geboren en via Twente in Doetinchem beland. Op jonge leeftijd maakte ik al foto's met mijn eerste praktica camera. Ik maak vooral vrij werk en beperk me niet tot een bepaald onderwerp. Ik ben graag in de natuur en landschapsfotografie is dan ook een geliefde bezigheid.    

Interessante onderwerpen probeer ik vast te leggen met oog voor detail. Soms bewerk ik de foto's tot een beeld dat mij aanspreekt.

W: www.fotopeters.com

 

 


Léon Marie Dekker

Al meer dan dertig jaar werkt Léon Marie Dekker aan schilderijen, prenten, boeken, muurschilderingen en sculpturen. 

In februari 2016 startte hij zijn nieuwste Project, “Peddler Press Laboratories”, een experimenteel zeefdrukstudio in zijn kunstenaarsatelier in het buitengebied van Etten.

W: www.leonmariedekker.nl
M: dekker.lm@gmail.com


Marian Siebelink

In de schilderijen van Marian Siebelink vormen de natuur en haar architectonische instelling de belangrijkste uitgangspunten. De indrukken hiervan worden beelden.

Verlatenheid,  ontroering, spanning, donker en licht worden dan tot geometrische vlakken teruggebracht.

Het gaat hierbij niet om de werkelijke registratie maar om de wereld die er voor haar achter zit tot een eenvoud terug te brengen.  Zoekend naar een bepaalde sfeer vaak

in zachte aardse kleuren.Soms maakt ze een uitstapje naar figuratief schilderen wat verrassend werk kan opleveren.

M: m.siebelink@live.nl

 


 

Marike Farenhorst

Textiel is iets wat van uit mijn interesses, opleidingen en werkzaamheden gewoon “moet” verwerkt worden in de verbindingen die ontstaan: met keramiek of met verf. Intuïtief en via toevalligheden zoek ik daarin de grenzen op.
W: www.marikefarenhorst.nl

  

 


Maryan Bömer

Ik maak voornamelijk zilveren sieraden en soms in combinatie met goud.Mijn voorkeur gaat uit naar strakke vormen.Na verschillende bezoeken aan Z.Afrika  verwerk ik ook natuurlijke producten uit dat land in mijn sieraden. Zoals olifantenleer, struisvogelei, stekelvarkenpen, olifantenhaar en hout.Soms  verwerk ik ook  kunststof en titanium in mijn sieraden.                                                             W: www. maryanbomer.exto.nl

                                                                            M: maryanbomer@upcmail.nlMieke Kaaijk

Sinds 1985 ben ik bezig met keramiek. Toen ik met klei in aanraking kwam was dit voor mij, waar in ik verder wilde.

Na enkele jaren draaien van klei ben ik me gaan toeleggen op het handvormen, daar ik in het handvormen nog meer van mijn ideeën kwijt kan. Mijn werk is voornamelijk figuratief en abstract.

De afwerking van de huid is divers zowel ruw, glad of hoog gepolijst, de objecten worden voorzien van glazuur, inwassen van oxydes, sulfaten of met angoben. Mijn stooktechnieken zijn, Raku, pitfire en kapselbrand.

M: mieke.kaaijk@gmail.com

 


Netty de Weerd - Ambrust

Mensen en dieren staan centraal in mijn beelden van keramiek, steen en brons. De keramiek beelden zijn niet natuurgetrouw, maar toch duidelijk herkenbaar. Vaak ingegeven door een hang naar humor en emotie. Mijn beeldhouwwerk neigt meer naar abstractie. Ook laat ik beelden in brons gieten. Het voorwerk  (mal maken, hol was-model ) en de afwerking doe ik zelf.

M:  nettyarmbrust@hotmail.nl                           W:  www.jannetty.nl

 


Nol Schrijver

Een wandel-trektocht, Yorkshire Dales, Mallham.

Mijn tentje stond, nog even een kloof inwandelen, ik vond dit houtje, nam het mee in mijn rugzak. Thuis hing- lag - of stond het dan weer hier, dan weer daar. Deze week zette ik het op een sokkeltje.

Ik heb zelden een optimistischer, triomfantelijker, liefdevoller gebaar gezien.

M: nolenanschrijvers@gmail.com


Ruud Kaper

Mijn composities zijn meestal abstracte structuren, soms beïnvloed door mijn vroegere beroep van stedenbouwkundige. Door meer ruimtelijk te gaan werken krijgen de ontwerpen en de emaille-kleuren een grotere levendigheid. Daarbij streef ik er naar dat het resultaat in principe alléén met emaille en koper mogelijk is. Ik streef bewust niet naar perfectie, de minder gladde oppervlakten geven dan nog meer reliëf aan het werk.

 www.ruud.kaper.com

 

 

  ______________________________________________________________________________

Ria Wiendels

Ben begonnen met ‘tekenen’ en ‘aquarelleren. Na een paar jaar ben ik overgegaan in werken met acryl en het combineren van verschillende technieken.

Het maken van een kunstwerk is voor mij steeds weer het begin van een nieuwe reis waarbij de kleur en de figuratie  samen een compositie maken. Naast het schilderen maak ik ook bronzen beelden.

E mail:  wiendels.ria@gmail.com

Website: www.galerie-21.nl


Simon Van Leeuwen

Simon is geboren in Maassluis in 1942 en woonde en werkte in South Africa. Hij had altijd veel belangstelling voor tekenen en heeft op latere leeftijd jarenlang schilderles gehad van o.a. Olivia Maritz, 'n bekend professioneel schilderes in KwaZulu-Natal in South Africa. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn omgeving en zijn onderwerpen zijn dieren, mensen, landschappen, dorpen, architectuur in South Africa en portretten.        M: vanleeuwen.simon@yahoo.com                                                                                                 


Willem Leusink

Ik teken al zolang ik weet en schilder al zo’n 35 jaar. Tot 2005 was mijn stijl kleurig en expressief. Acryl op papier. ‘Heart of darkness’; een serie over de gruwelen in Afrika, en een uitgebreide reeks naar Bijbelse verhalen. Op een zeker moment liep ik hierin vast, en vanaf die tijd zocht ik de bezieling in het direct schilderen naar de natuur. Ik maak ook tekeningen met een chinees inktblokje,  van bluesmuzikanten, schrijvers, beeldend kunstenaars en boksers. Ik won twee maal een prijs bij de Graafschapbode/ Gelderlander kunstprijs voor amateurs, was lid van kunstenaarsvereniging Groenendaal tot deze ter ziele ging en ben vanaf de oprichting actief lid van het Web te Doetinchem.  Ik ben autodidact.

M: luesink.annink@telfort.nl