Nieuwe expositie "HERFSTSALON 2020"

“Herfstsalon 2020” : een nieuwe expositie van Kunstenaarsnetwerk Het WEB van 19 september tot en met 25 oktober 2020

 

Het WEB bestaat dit jaar 25 jaar. Met “De Herfstsalon 2020” wordt dit Jubileum gevierd.

In deze grote Herfst Tentoonstelling wordt een breed scala aan kunstwerken uit de Achterhoek getoond in onze bijzondere Galerie in de Kruisberg. Rond de 50 kunstenaars, waaronder WEB-leden en oud WEB-leden laten hun nieuwe werk zien. Bovendien levert het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst (MAS) uit Vorden een bijdrage.Het belooft een prachtige expositie te worden met een grote variatie aan kunst.

 

De Herfstsalon is te bezoeken in de Flat van de Kruisberg, Klootsemastraat 1 te Doetinchem.                        Geopend op elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

 

 

 


Een videoverslag van de tentoonstelling De Kruisberg, een reis door te tijd.


Cabinekunst op het terrein van de Kruisberg (flat)


Klimaatverandering?

In november 2019 heb ik IJsland bezocht en gletsjers gefotografeerd. In de lijnen van het ijs zie je de seizoenen en soms zelfs de uitbarsting van een vulkaan (donkere streep) terug. Een geweldig landschap.

Echter, op de foto die gemaakt is onder de Jökulsárlón gletsjer zie je door de uitgang een landschap met stenen. Om bij het ijs van de Jökulsárlón gletsjer te komen rij je 30 minuten (in een grote 4x4 terreinwagen) door dit landschap. Dit terrein was enkele jaren geleden nog bedekt met ijs. De gletsjers worden ieder jaar iets kleiner als gevolg van de opwarming van de aarde. 

 

foto 1

Het ijs van de Svinafellsjökull gletsjersmelt in het meertje, van daaruit stroomt het verder naar de zee.

foto 2

De foto is gemaakt bij zonsopkomst onder het ijs van de Jökulsárlón gletsjer. Door de dunne bovenkant van het ijs zie je het zonlicht.

Voor meer foto's zie:   www.fotopeters.nl