deelnemers


Aleida Bosch


Alice de Vries


Benhanan Jacob Gast


Bertus Janssen


Dirk Stouten


Els Kaper


Els Lemkes

Els Lemkes werkt met antiek, handgeweven boerenlinnen. Door plooien, stikken, spannen en soms scheuren en kleuren ontstaat een boeiende licht-schaduwwerking; hierdoor komt de uitstraling van het linnen vernieuwd tot zijn recht. Het werk heeft een verstillende werking.

Ze laat zich inspireren door structuren en lineaire patronen, veelal uit de natuur. Je moet het in het echt komen bekijken om er iets van te vinden...


Els Simonetti

Voorzitter / bestuur


Fieke Jolink

houdt zich al jaren bezig met schilderkunst, keramiek en andere beeldende kunstvormen.
Naast opdrachten maakt ze vrij werk, met een diversiteit aan inspiratie en vormgeving.

 


Gerard ter Brugge


Greetje Lock - Jansen


Helga Geels


Hanneke IvensHan van Oosterbos


Henk Winkelman

Na aanvankelijk gewerkt te hebben in steen en brons ben ik nu overgestapt op witte reliëfs en ruimtelijk werk, meestal opgebouwd uit hout en (watervast) MDF.

Daarnaast teken ik tegenwoordig steeds meer en gebruik daarbij ook de computer. Mijn objecten en tekeningen zijn doorgaans abstract en geometrisch. 

Website : www.winkelmankunst.nl

  


Hennie den OudenHerma Heezen-Vreman

(1959) begon ruim twintig jaar geleden met schilderen. Haar interesse gaat vooral uit naar landschappen en natuurtaferelen, die met vaak in een combinatie van materialen als papier, karton en acrylverf hun vertaling naar het doek vinden. Voorop staat nooit het streven naar een perfect realistische weergave, maar het vieren van de wonderlijke schoonheid die de natuur kan hebben.

www.hermaheezen.nl


Hermine Grob

In mijn atelier in Lobith maak ik unieke keramische beelden, figuratief of abstract, sculpturen voor binnen en min of meer monumentaal werk voor tuin en landschap. Ik bak mijn werk op hoge temperatuur zodat het vorstbestendig is. Mijn keramiek combineer ik ook wel met andere materialen o.a. metaal en rubber.

 Kenmerkend voor mijn werk zijn strakke vormen en eigen ontworpen glazuren in de kleuren blauw en groen. www.herminekeramiek.nl


Ineke ter Haar


Jacqueline van Seters


Jetty Boland


Inke van Dijk


Jan Opdam


Joop Boersma

Al vanaf heel jong heb ik door tekenen en schilderen steeds indrukken van het leven vast willen leggen, later ook in taal (in proza of poëzie). De beeldende technieken breidden zich uit: van tekenen naar aquarel, pastel en al zo’n 65 jaar werkte ik bij voorkeur in olieverf. Nog later kwam daarbij buitenkunst. Bij dat alles houd ik van het experiment.

Een aantal prijzen vielen mij ten deel. www.joopboersma.nl


José Botterhuis


Julia de Bont-Joosen
Marian Siebelink

Marian Siebelink (Doetinchem, 1957) wordt in haar werk vooral geïnspireerd door natuur, design en architectuur.
Na upgrading aan de ArtEZ Hoge School voor de kunsten in Arnhem experimenteert Marian met behang, papier, doek, stof en sjablonen.
Een handschrift van verborgen boodschappen uit een andere wereld, gekenmerkt door onregelmatigheid, gelaagdheid, speling van licht, herhaling, ritme en vaal kleurgebruik.


Maryan Bomer

 


Mary Quarles van Ufford

Ik smelt gestapelde stukjes glas in een glasoven, waarbij stukjes glas worden samen gesmolten tot een nieuwe glasplaat, die de basis vormt voor het uiteindelijke werkstuk. Het eindresultaat wordt bereikt door een tweede stook in de oven, waarbij de glasplaat vervormd wordt. Er wordt dus eerst in een plat vlak gewerkt, waarbij een soort collage van glas gemaakt wordt. Daarna wordt er ruimtelijk gewerkt, waarbij het steeds de vraag is hoe het glas opgevangen kan worden in de gewenste vorm. Ik werk met wisselende kleuren en thema’s.

 


Mieke Kaaijk

Sinds 1985 ben ik bezig met keramiek. Toen ik met klei in aanraking kwam was dit voor mij, waar in ik verder wilde.

Na enkele jaren draaien van klei ben ik me gaan toeleggen op het handvormen, daar ik in het handvormen nog meer van mijn ideeën kwijt kan. Mijn werk is voornamelijk figuratief en abstract.

De afwerking van de huid is divers zowel ruw, glad of hoog gepolijst, de objecten worden voorzien van glazuur, inwassen van oxydes, sulfaten of met angoben. Mijn stooktechnieken zijn, Raku, pitfire en kapelbrand.

 


Netty de Weerd Ambrust


Nol Schrijver


Paula Nieuwenhuijzen-SieroRiet van Schie


Ruud Kaper

Mijn composities zijn meestal abstracte structuren, soms beïnvloed door mijn vroegere beroep van stedenbouwkundige. Door meer ruimtelijk te gaan werken krijgen de ontwerpen en de emaille-kleuren een grotere levendigheid. Daarbij streef ik er naar dat het resultaat in principe alléén met emaille en koper mogelijk is. Ik streef bewust niet naar perfectie, de minder gladde oppervlakten geven dan nog meer reliëf aan het werk.

 

www.ruud.kaper.com

 

 

_______________________________________________________________________________

Ria Wiendels

Ben begonnen met ‘tekenen’ en ‘aquarelleren. Na een paar jaar ben ik overgegaan in werken met acryl en het combineren van verschillende technieken.

 

Het maken van een kunstwerk is voor mij steeds weer het begin van een nieuwe reis waarbij de kleur en de figuratie  samen een compositie maken. Naast het schilderen maak ik ook bronzen beelden.

 

www.galerie-21.nlWillem Leusink