Doetinchemse Design Expositie


2017

Het WEB en het Stadsmuseum Doetinchem organiseren in 2017 wederom de Doetinchem Design Expo. Voor het derde jaar op rij wordt aan jong talent een podium geboden en kan de Achterhoek kennis maken met verfrissende, interessante en prikkelende kunstvoorwerpen en designproducten. Dit jaar is aan de tentoonstelling eveneens mode toegevoegd.
Voor deze editie zijn er een drietal studenten van de ArtEZ in Arnhem uitgenodigd: Lennart Bras, Mahsa Kordbacheh en Han Jansen. Van de Design Acadamy Eindhoven zullen Sanne Gelissen, Robin Pleun en Joost Dankelman hun werk tonen. Van de modeafdeling uit Arnhem zijn de creaties van Eleftheria Lavdaki, Sandra Zomer en Peer Cox te bewonderen.

 

Stadsmuseum Doetinchem
Tentoonstelling: 4 februari t/m 26 maart 2017
Openingstijden: di t/m za van 10 -17 uur en zo van 13 -17 uur.
Burgemeester van Nispenstraat 2 Doetinchem | www.stadsmuseumdoetinchem.nl

 


Wegens succes geprolongeerd
Dat zou bovenaan de Doetinchemse Design Expositie 2016 moeten staan. Evenals in 2015 organiseert kunstenaarsnetwerk het Web in het stadsmuseum te Doetinchem een expositie van jonge kunstenaars (designers). Wij hebben een twaalftal product-vormgevers geselecteerd welke in 2015 zijn afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven of de designafdeling van Artez in Arnhem. Vorig jaar voor de eerste keer en de DDE 2015 krijgt dus een vervolg in 2016. De opzet is niet anders dan vorig jaar. De expositie wordt gehouden van 22 januari t/m 13 maart 2016 in het Stadsmuseum Doetinchem.

 

De opening is op 22 januari om 16.00 uur. U wordt hiervoor nog officieel uitgenodigd, maar noteer het maar vast in uw agenda.

Een onderdeel van deze Expositie is het organiseren van Workshops tussen product vormgevers en scholen. Het houden van workshops behoort evenals vorig jaar tot de mogelijkheden.
Hieraan zijn echter wel kosten verbonden, wij informeren u graag over de mogelijkheden in deze.
De organisatie en coördinatie is in handen van Stichting het Web. De inhoud bepaalt uzelf in overleg met de product vormgevers. Speciaal voor het bedrijfsleven wordt er een symposium georganiseerd.