Zaterdag 10 november : Kunst in de Kerk 2018

Jaarlijkse kunstmarkt in de Catharinakerk Te Doetinchem waarbij een groot aantal Web-kunstenaars zichzelf en hun kunst laten zien.

 

28 september t/m 18 november

Fieke Jolink exposeert in de Galerie van Kunstcentrum Het Web

  

Fieke haalt de inspiratie voor haar werk uit haar interesse in  verschillende culturen, ideeën en denkbeelden van mensen. Ze vraagt zich af: wat motiveert iemand,  hoe werkt het brein, waarom ben je wie je bent ? Daarnaast is de natuur een grote inspiratiebron voor haar. Een schilderij maken naar aanleiding van een gedicht, een verhaal schrijven en daar iets beeldends bij creëren, een aanzet geven tot nadenken  of een bepaalde emotie uitlokken. Verbinding maken, bezig zijn met  hoofd en handen dat is haar passie. Vanaf 2007 volgde ze naast haar werk als docent een opleiding aan de kunstacademie Artez in Arnhem, daar raakte zij enthousiast voor het maken van driedimensionaal werk en het  met elkaar combineren van verschillende disciplines .

Fieke werkt vanuit  Hummelo in haar  atelier: Project1Art 

Naast opdrachten maakt ze vrij werk, met een diversiteit aan vormgeving .Haar atelier gebruikt ze tevens als cursusruimte.

 

30 maart 2018 t/m 3 juni 2018

José Kegel en Joop Klein Goldewijk exposeren in de Galerie van Kunstcentrum Het Web

 

José Kegel verhuisde in 2001 naar Altea in Spanje en kwam daar in contact met een groep beeldhouwers in een oude olijven plantage. Zij besloot daar te gaan beeldhouwen en volgde een opleiding bij Anneke Janse in Callosa en workshops bij Fredy Wubben in Alfez del Pi. Daarnaast maakte zij bronzen sculpturen.

Sinds 2014 werkt zij thuis in Doesburg en bij Anne Brouwer in Baak. Haar werk bestaat uit figuratieve en abstracte beelden van diverse soorten steen of in combinatie van steen en koper.

 

Joop Klein Goldewijk is van oorsprong gitaardocent. Hij schildert vanaf 2012 abstract en kleurrijk met een creatieve verbeeldingskracht en is in 2017 lid geworden van Het Web. De figuratieve elementen maken vrolijk en prikkelen tot lachen. Lichtstroken geven een suggestie van ronding of transparantie, zijn een extra element en geven een extra dimensie. Er blijft ruimte over voor verbeelding. Joop schildert in principe zonder voorbeeld naar eigen fantasie.

Uitgangspunt is dat er iets ontstaat wat er nog niet is, abstract en met een eigen herkenbare stijl.

Voor meer informatie kunt u de  website van Joop bekijken : www.kladdergast.nl en natuurlijk naar de expositie komen.

 

 

 

 

19e Kunstwandelroute op Landgoed Enghuizen te Hummelo van Pasen tot Pinksteren 2018

 

Al voor de 19e maal organiseert Kunstenaarsnetwerk de Kunstwandelroute te Hummelo.

Dit jaar nemen ca. 33 kunstenaars deel en heeft de officiële opening plaatsgevonden op donderdag 29 maart.

Tot en met Pinksteren zijn de kunstwerken tussen zonsopgang en zonsondergang te bezichtigen.

Een met zorg uitgevoerde catalogus leidt u rond en geeft namen, titels en toelichtingen.

De catalogus is voor 4 euro verkrijgbaar bij o.a. De Gouden Karper in Hummelo.

Voor meer informatie en adressen zie de website :  www.kunstwandelroutehummelo.nl en een fotoverslag van de opening is te bekijken op www.achterhoekfoto.nl.

  


8 december 2017 t/m 28 januari 2018

José Botterhuis exposeert in kunstcentrum Het WEB

José toont keramiek en schilderijen van de laatste 15 jaar. Het ruimtelijke en het twee dimensionale zijn voor haar onlosmakelijk met elkaar verbonden

 

Schilderijen
In Vancouver ontstond haar interesse voor vissen en het “onder-water-gebeuren”, maar ook de cultuur van de Native Indians, planten en bomen inspireerden haar. Zij haalt haar inspiratie ook nog steeds uit de sinds die tijd opgebouwde “bron boeken”, waarin zij aquarellen en aan¬tekeningen vastlegt.
In 2014 kwamen Engelen als onderwerp in haar kunst en raakte zij geboeid door een reis naar Nepal. Er ontstond een hernieuwde interesse voor het regenwoud tijdens een rondreis door British Columbia, Canada in 2016.

 

Keramiek
Bij Carla de Vrijer maakte José de eerste vissen en onderwaterobjecten. Aanvankelijk experimenteel, daarna meer uitgewerkt.  Zij bewerkte ze met glazuur en engobe en ze werden raku gestookt. Zij gebruikte keramieken vissen voor haar installatie “Who says fish can’t climb in trees?”


20opeenrei.nl link

Kijk en bewonder!


2 juni 2017 om19.30 te Doetinchem opening stedelijke kunstwandelroute ‘20 op een rei’ 2017
Namens het bestuur van het Doetinchemse kunstenaarsnetwerk ‘het Web’ willen wij u bij deze van harte uitnodigen voor de feestelijke opening van de tweejaarlijkse stedelijke kunstwandelroute ‘20 op een rei’ 2017
De opening vindt plaats op het Catharinaplein, o.a. bereikbaar via de poort in de Burgemeester van Nispenstraat en direct bereikbaar vanuit de Catharina parkeergarage.
Van 19.00 tot 19.30 is de ontvangst en wordt er koffie en thee geserveerd waarna om 19.30 wordt de route officieel zal worden geopend door wethouder Peter Drent uit Doetinchem.
Aansluitend wordt met het hele gezelschap in ontspannen sfeer een rondwandeling langs de opgestelde kunstwerken gemaakt waarna u in de achtertuin van 'Café Hendrixen' door de organisatie een drankje wordt aangeboden.
De wandeling zelf duur 1 a 1,5 uur en tijdens de wandeling zulle de kunstenaars hun werk kort toelichten.
Wij hopen u, en uw naasten, op 2 juni te mogen verwelkomen, en bevestigen bij deze dat wij de weersomstandigheden volledig onder controle hebben en dus rekenen op een mooie zomerse avond.


12 mei t/m 2 juli 2017
Expositie in het web van

Simon van Leeuwen

Simon woonde voor zijn  werk lange tijd in  Zuid Afrika en had altijd al veel interesse in tekenen. Op latere leeftijd is hij begonnen met schilderlessen bij Olivia Maritz, een bekende schilder in Richardsbaai in Zuid Afrika. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn omgeving. Zijn onderwerpen zijn de dieren in Zuid Afrika, mensen,landschappen,dorpen en architectuur Hij werkt in olieverf op canvas de “wet-in-wet” methode. Hij exposeerde zijn werk o.a. in Empangeni, Durban museum, National Sea Rescue vereniging Zuid Afrika.

 

Elt de Boer

Zijn objecten worden beïnvloed door oervormen van menselijke bouwsels en beschavingen.De leemcultuur van Mali is zijn favoriet .Voor hem is klei het materiaal bij uitstek voor zijn beelden, ook in combinatie met steen,hout,of metaal. In een serie huisjes van eenzelfde formaat verwerkte hij elementen uit zijn keramisch verleden en zo ontstonden weer nieuwe vormen. Momenteel werkt hij aan huisjes op palen van betonijzer, geschikt voor plaatsing buiten. Het stapelen van onderdelen komt steeds terug in zijn werk. 


30 April 2017 Kunstmarkt in Hummelo

In het centrum van Hummelo, bij Café FF naar Steef, wordt zondag 30 april van 11.00 uur tot 17.00 uur, de jaarlijkse kunstmarkt gehouden. Hieraan doen zo'n 30 kunstenaars mee. Er zijn kramen waar ondermeer schilderijen, beelden, emaille, fotografie, houten beelden, keramiek, sieraden, papier- en textielkunst te bewonderen zijn. Uiteraard is het werk te koop.


Kunstwandelroute 13 april - 5 juni 2017


Expositie van 12 maart t/m 2 juli 2017, 

de officiële opening is op 19 maart om 15.00 uur
Greetje Lock, Bekend van Greetje zijn de materieschilderijen, abstract of naar een thema.
Het zijn werken waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende materialen en meestal uitgevoerd in afgezwakte kleuren. Naast deze manier van werken gaat op het ogenblik haar interesse uit naar ‘Florale Werken’ op het platte vlak. Vorm, kleur, compositie staan hierin centraal. Niet de fotografische weergave. Het zijn de florale werken waarmee zij exposeert.
Alied Vos, Inspiratie voor haar  werk vind ze dicht bij huis. Dier en mens zijn geliefde onderwerpen. Wel probeert ze de vormen te versimpelen en toch de essentie te behouden. Haar vormentaal doet organisch aan. Ze  werkt  met diverse materialen. Vaak is het begin in klei, daarna maakt ze een mal van het geboetseerde werk en giet de mal af  in beton, of was.
Het  wasmodel gaat  naar de bronsgieter en daar wordt er een bronzen beeld van gegoten.
De afwerking verzorgt ze zelf. Ook hakt ze soms in steen en giet ze beelden rechtstreeks in lood .


25 maart tot 2 april

De mens is genotzuchtig. Maar toegeven aan genot levert soms strijd op, met ons geweten, onze levensovertuiging, onze omgeving en onze fysieke dan wel geestelijke grenzen. We willen, niet mogen, toch doen: verboden vruchten, zowel in het leven als in de letteren.
In de ruimte voor nieuw werk laten 10 Web kustenaars werk zien waarmee ze dit thema verbeelden. Kom kijken en geniet van de verbinding tussen tekst en verbeelding.


4 februari t/m 26 maart 2017

Openingstijden: di t/m za van 10 -17 uur en zo van 13 -17 uur.

Stadsmuseum Doetinchem Burgemeester van Nispenstraat 2 Doetinchem | www.stadsmuseumdoetinchem.nl


17 – 3  t/m 7 - 5 – 2017

In de boekenweek zal er een expositie zijn, van 11 kunstenaars van het Web, in het web met als thema : Verboden vruchten. Deze expositie zal lopen naast de expositie van Aleida Bosch en Dorine Dekkers


20 januari t/m 12 maart 2017

Aleida Bosch en Dorine Dekkers. De officiële opening is op 22 januari om 15.00 uur.


27 november

De feestelijke opening is op zondag 27 november a.s. om 15:00 uur met muziek van het duo 2Gether bestaande uit zanger en pianist  Ron Janssen en zangeres Thea Leenders.


Kom naar Kunst in de Kerk!
Zaterdag  19 november 2016 van 11.00 uur – 17.00 uur

Jaarlijkse kunstmanifestatie van de leden  van het kunstenaarsnetwerk het web, in de catharinakerk in doetinchem.

Wat is er te doen ?
-    Exposities en kunstmarkt van
    de web-leden
-    Betaalbare kunst cadeaus
-    Verkoop van kunstboeken
    en tijdschriften
-    Koffie/thee/drankjes en
    zelfgemaakte lekkernijen

Gratis entree


Op zaterdag 10 september 2016

is er open monumentendag.
Het thema van dit jaar is ‘Iconen en Symbolen’. In de galerie van stichting het Web Kunstenaarsnetwerk aan de Veentjes 35, in Doetinchem is onder hetzelfde motto een expositie ingericht.
Een aantal kunstenaars van het Web heeft werk gemaakt waarin dit thema tot uitdrukking wordt gebracht.
Op de Open monumentendag - zaterdag 10 september - is het Web
geopend van 11.00 - 17.00 uur.


zondag 31 juli

Op zondag 31 juli a.s. om 15 uur is de feestelijke opening van de expositie van Henny Reindsen en Jetty Booland.


29 juli tot met 18 september 2016
Expositie van Henny Reindsen en Jetty Booland
Henny exposeert met recente werken uit haar kleurrijke oeuvre. Zij gebruikt gemengde technieken op linnen. De combinatie van linnen met acrylverf roept een mysterieuze sfeer op, die raakvlakken vertoont met vormen uit de wereld van de primitieve kunst.
Jetty werkt met karton, krachtig materiaal dat voor zichzelf spreekt. Bewerkt gevouwen karton vormt de basis van haar werk. Kleuren versterken het totaal. Herhaling van elementen geven kracht en ritme aan haar werk en maken de werkelijkheid spannend en levendig.


Vanaf 29 juli

Vanaf 29 juli worden de 10 genomineerde foto's, van de fotowedstrijd KWR 2016, gedurende 6 weken in het Web geëxposeerd.


19 juni 2016 Opening expositie Els Kaper-Klaver, Ruud Kaper en Marlies van der Spek

Titel: Betekenis in vorm en kleur


24 april 2016 Kunstmarkt Hummelo

De Kunstmarkt wordt gehouden op zondag 24 april tussen 11.00 en 17.00 uur op de vernieuwde parkeerplaats - de zogenaamde ‘huiskamer’ - bij café FF naar Steef in Hummelo. Er zijn ongeveer 30 exposanten met diverse werken zoals beelden, keramiek, email's, textielkunst, schilderijen en sieraden.


Een landgoed vol kunst – Kunstwandelroute 2016

17e Kunstwandelroute Hummelo op Landgoed Enghuizen in Hummelo,
van 24 maart t/m 16 mei 2016

 

Op het prachtige landgoed Enghuizen hebben 33 kunstenaars een bijzondere kunstroute ingericht. Het startpunt is bij het Hotel-Café-Restaurant ‘De Gouden Karper’, Dorpsstraat 9 in Hummelo en bij Café ‘FF naar Steef’, Dorpsstraat 1, in Hummelo. Het landgoed is van zonsopkomst tot zonsondergang vrij toegankelijk.


22 januari t/m 13 maart 2016 expositie Doetinchemse Design Expositie 2016

Evenals in 2015 organiseert kunstenaarsnetwerk het Web in het stadsmuseum te Doetinchem een expositie van jonge kunstenaars (designers). Wij hebben een twaalftal product-vormgevers geselecteerd welke in 2015 zijn afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven of de designafdeling van Artez in Arnhem. Vorig jaar voor de eerste keer en de DDE 2015 krijgt dus een vervolg in 2016. De opzet is niet anders dan vorig jaar. De expositie wordt gehouden van 22 januari t/m 13 maart 2016 in het Stadsmuseum Doetinchem.

De opening is op 22 januari om 16.00 uur. U wordt hiervoor nog officieel uitgenodigd, maar noteer het maar vast in uw agenda.


11 december 2015 - Overdracht 2 kunstwerken uit de serie "20 op een rei"

Op vrijdag 11 december om 13.00 worden in het Stadsmuseum aan de Burgemeester van Nispenstraat de werken symbolisch overgedragen aan wethouder Lambrechts en aan Maaike Kool, directrice van het Stadsmuseum. Twee van de twintig kunstwerken van de kunstroute “20 op een rei” worden door de kunstenaars namelijk tijdelijk in bruikleen gegeven aan Doetinchem.

Belangstellenden zijn van harte welkom om dit moment bij te wonen.


29 november 2015

opening jubileumexpositie twintig bij twintig