20 op een rei


In 2019 wordt de derde editie van de Doetinchemse kunstwandelroute langs de eivormige oude stadscontour georganiseerd.

Van begin juni tot eind oktober zijn 20 kunstwerken door vervaardigd van een grote kunststof buis

in Doetinchem te zien.

Een routebeschrijving is gratis af te halen bij o.a. het Stadmuseum en de diverse sponsoren, zie voor gedetailleerde informatie de website van 20 op een rei 2019, www.20opeenreei.nl

 


2 juni 2017 om19.30 te Doetinchem opening stedelijke kunstwandelroute ‘20 op een rei’ 2017
Namens het bestuur van het Doetinchemse kunstenaarsnetwerk ‘het Web’ willen wij u bij deze van harte uitnodigen voor de feestelijke opening van de tweejaarlijkse stedelijke kunstwandelroute ‘20 op een rei’ 2017
De opening vindt plaats op het Catharinaplein, o.a. bereikbaar via de poort in de Burgemeester van Nispenstraat en direct bereikbaar vanuit de Catharina parkeergarage.
Van 19.00 tot 19.30 is de ontvangst en wordt er koffie en thee geserveerd waarna om 19.30 wordt de route officieel zal worden geopend door wethouder Peter Drent uit Doetinchem.
Aansluitend wordt met het hele gezelschap in ontspannen sfeer een rondwandeling langs de opgestelde kunstwerken gemaakt waarna u in de achtertuin van 'Café Hendrixen' door de organisatie een drankje wordt aangeboden.
De wandeling zelf duur 1 a 1,5 uur en tijdens de wandeling zulle de kunstenaars hun werk kort toelichten.
Wij hopen u, en uw naasten, op 2 juni te mogen verwelkomen, en bevestigen bij deze dat wij de weersomstandigheden volledig onder controle hebben en dus rekenen op een mooie zomerse avond.


Doetinchems Kunstenaarsnetwerk Het Web bestaat 20 jaar en om dat te vieren organiseert zij in samenwerking met de gemeente Doetinchem in 2015 de buitenkunstroute ”20 op een rei”.

Van 25 juni tot 1 november staan langs de vroegere stadsmuur rondom het eivormige centrum 20 kunstwerken gemaakt door 12 kunstenaars en 6 maatschappelijke instellingen zoals scholen en het jongerencentrum. Zo wil men de Doetinchemse samenleving verbinden, de stad verlevendigen en kunst genieten.